ایرانیان نیوز انتشار خودکار خبر

به گزارش پایگاه خبری سلامت و بهداشت طبنا به نقل از medicaldaily،

افزودنی های غذایی طعم، ظاهر، کیفیت و ماندگاری مواد غذایی فرآوری شده را بهبود می بخشد، اما مصرف منظم آن می تواند منجر به عوارض جانبی نامطلوب مانند اختلالات گوارشی، آسم، چاقی و دیابت شود.

یک مطالعه جدید نشان داده است که انواع خاصی از امولسیفایر E، افزودنی های غذایی که معمولا در شیرینی ها، کیک ها، دسرها، شکلات، نان، مارگارین و غذاهای آماده استفاده می شود، می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.

برخی از مطالعات نشان داده اند که استفاده از امولسیفایرها می تواند باکتری روده را مختل کند که به نوبه خود باعث افزایش التهاب می شود. این امر مستعد ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را افزایش می دهد. در جدیدترین مطالعه، محققان خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را با قرار گرفتن در معرض مواد افزودنی ارزیابی کردند.

این تیم 95442 بزرگسال فرانسوی را که بخشی از یک مطالعه کوهورت بین سال‌های 2009 تا 2021 بودند، پیگیری کردند.

در طی دو سال اول پیگیری، شرکت‌کنندگان حداقل سه (و حداکثر 21) رکورد آنلاین 24 ساعته رژیم غذایی را تکمیل کردند. سپس هر ماده غذایی و نوشیدنی مصرف‌شده در سطح برند با سه پایگاه داده تطبیق داده شد تا حضور و حضور آنها شناسایی شود. به گفته محققان، آزمایش‌های آزمایشگاهی نیز برای ارائه داده‌های کمی انجام شد.

همچنین از شرکت کنندگان خواسته شد تا هرگونه بروز بیماری قلبی عروقی (CVD) مانند حمله قلبی یا سکته را گزارش کنند. موارد با بررسی سوابق پزشکی آنها تایید شد. مرگ و میر مربوط به CVD از طریق ثبت مرگ تایید شد.

پس از میانگین هفت سال، شرکت‌کنندگانی که مصرف بالای سلولز کل (E460-E468)، سلولز (E460) و کربوکسی متیل سلولز (E466) را ثبت کردند، در معرض خطر ابتلا به CVD، به‌ویژه بیماری عروق کرونر قلب بودند.

افزایش مصرف امولسیفایرهای E471 و E472 خطرات بالای مشکلات قلبی عروقی را نشان داد. در بین امولسیفایرها، E472b خطر بیشتری برای CVD و بیماری های عروق مغزی را نشان داد، در حالی که E472c خطر ابتلا به CVD و بیماری عروق کرونر قلب را افزایش داد. این تیم همچنین با مصرف بالای E339 خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را افزایش داد.

اگرچه مطالعات گسترده بیشتری برای تایید یافته ها مورد نیاز است، محققان امیدوارند این مطالعه “به ارزیابی مجدد مقررات در مورد استفاده از افزودنی های غذایی در صنایع غذایی برای محافظت از مصرف کنندگان کمک کند.”

آنها گفتند: «در همین حال، چندین مقام بهداشت عمومی توصیه می‌کنند که مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده را به‌عنوان راهی برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض افزودنی‌های مواد غذایی بحث‌برانگیز، محدود کنند.»

منتشر شده توسط دکتر پرویز یزدگردی از طبنا نیوز

جهت مشاهده خبرها و مقالات دیگر میتوانید به صفحه اخبار پزشکی مراجعه کنید.

منبع خبر: پایگاه خبری طبنا نیوز

https://tebna.news/2023090783/%D8%A8%D8%B1%D8%AE%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D9%88%D8%AF%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87/