بخش اخبار بهداشت و سلامت ایرانیان نیوز :

معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد هزار و ۲۴۰ راهنمای بالینی تدوین و به بیمارستان‌ها و بیمه‌ها ابلاغ شده که اجرای آن الزام آور است.

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما؛ بررسی تجویز دارو‌ها در سامانه نسخه الکترونیک نشان می‌دهد تجویز‌ها هم در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ فاصله زیادی با راهنما‌های بالینی تدوین شده دارد.

 امیر حسین حبیبیان رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت در این باره گفت: پارسال با افزایش ۳ برابری در تجویز آنتی بیوتیک‌ها مواجه شدیم و حتی در برهه‌ای کمبود سرم نیز ناشی از همین تجویز‌های بی رویه بود.

امسال نیز این تخطی از اجرای درست راهنما‌های بالینی مشاهده می‌شود.

دکتر محمد مهدی ناصحی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: به تازگی یک مرکز غیر تخصصی پزشکی ۱۰۰ برابر بیش از استاندارد موجود آنژیوگرافی قلب تجویز کرده است که همه این موارد در سامانه نسخه الکترونیک قابل رصد و ارائه به مراجع مربوطه است.

در عین حال معاون درمان وزارت بهداشت این راهنما‌های بالینی را الزام آور و تخطی از آن را غیر قابل قبول می‌داند.

دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: هزار و ۲۴۱ راهنمای بالینی و استاندارد خدمت ابلاغ شده است و بیمه‌ها باید بر اساس آن خرید خدمت انجام دهند.

مسئولان بیمه سلامت همه راهنما‌های موجود را کارآمد نمی‌دانند.

دکتر مهدی رضایی معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت گفت: از هزار و ۲۴۱ راهنمای ابلاغی ۵۴۰ راهنما توصیه‌ای است و شناسنامه خدمات است که شامل سیاست‌های اجباری نیست.

مسئولان بیمه تأمین اجتماعی معتقد هستند، وزارت بهداشت هم راهنما‌های ابلاغی خود را جدی نگرفته است.

دکتر شهرام غفاری معاون درمان غیر مستقیم سازمان تأمین اجتماعی گفت: ما شاهد هستیم بیمارستان‌های دانشگاهی زیر مجموعه وزارت بهداشت خودشان هم به این راهنما‌های بالینی عمل نمی‌کنند.

با توجه به اینکه اجرا نکردن راهنما‌های بالینی بین ۲۰ تا ۴۰ درصد هزینه غیر ضرور به نظام سلامت تحمیل می‌کند، باید منتظر بود تا مسئولان ذیربط راه حلی برای درمان بر اساس راهنما‌های بالینی پیدا کنند.

منبع خبر

اخبار از خبرگزاری های موثق رسمی جمع آوری میشود و ایرانیان نیوز دخل و تصرفی در محتوای خبرها ندارد.