بخش اخبار بهداشت و سلامت ایرانیان نیوز :

رییس گروه هماهنگی سیاست‌های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، از تنظیم سند ملی امنیت غذا و تغذیه ۱۴۱۱-۱۴۰۲ در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و تصویب آن در هفدهمین جلسه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی خبر داد.

تصویب سند ملی امنیت غذا و تغذیه ۱۴۱۱-۱۴۰۲ در شورایعالی سلامتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر زهرا عبداللهی، رییس گروه هماهنگی سیاست‌های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، در نشست مجازی درباره روند امنیت غذا و تغذیه در جهان و ایران که با حضور رؤسا و کارشناسان دبیرخانه‌های سلامت و امنیت غذایی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور و مسئولان دبیرخانه‌های سلامت دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌ها برگزار شد، به بررسی چالش‌ها و راهکار‌های امنیت غذا و تغذیه در ایران و جهان پرداخت.

وی با اشاره به روند رو به افزایش ناامنی غذایی در کشور‌های جهان به دلیل تنش‌های سیاسی و شوک‌های اقتصادی ناشی از آن‌ها به بیان تبعات اقتصادی همه گیری‌ها از جمله کرونا، از دست دادن شغل و کاهش درآمد افراد بویژه در جوامع کم درآمد، اختلال در زنجیره تأمین غذا، نوسانات قیمت غذا در کشور‌های کم درآمد و افزایش قیمت غذا در جهان پرداخت.

خانم دکتر عبداللهی همچنین با اشاره به برخی بحران‌ها از جمله خشکسالی، کاهش بارندگی، سیل و طوفان، تحریم‌ها و کاهش واردات در کشور‌هایی که وابسته به واردات غذا، انرژی و نهاده‌های کشاورزی هستند، کاهش دسترسی به غذا به دلیل افزایش قیمت و کاهش کمک‌های غذایی بشردوستانه، ضایعات و تلفات غذا در جهان، خاطرنشان کرد: براساس گزارشات فائو و سازمان جهانی بهداشت اگر کشور‌ها به موقع مداخلات و برنامه‌هایی را برای ارتقای امنیت غذایی اجرا نکنند، روند سوء تغذیه و گرسنگی در جهان افزایشی خواهد بود.

وی گفت: در جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری بر امنیت غذایی و بهره مندی همه اقشار جامعه از سبد غذایی کافی و مغذی و سالم و تأمین تغذیه سالم به عنوان یک موضوع کلیدی و اولویت دار تأکید کرده اند و رییس جمهور در شانزدهمین جلسه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی تدوین سند ملی و جامع امنیت غذا و تغذیه با مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی ذی نقش را در دستور کار شورای عالی قرار داد.

خانم دکتر عبداللهی عنوان کرد: سند ملی امنیت غذا و تغذیه ۱۴۱۱-۱۴۰۲ در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تنظیم و در هفدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ به تصویب رسید.

رییس گروه هماهنگی سیاست‌های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی افزود: در این سند ملی ۱۰ ساله، راهبرد‌ها و اقدامات و برنامه‌هایی که در حیطه‌های مختلف امنیت غذا و تغذیه از جمله تولید و تأمین غذا، دسترسی فیزیکی و اقتصادی آحاد جامعه به غذا، تأمین نیاز‌های تغذیه‌ای و حفظ و ارتقای سلامت تغذیه‌ای مردم به خصوص مادران باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان و سالمندان که آسیب پذیری بیشتری نسبت به کمبود‌های تغذیه‌ای و سوء تغذیه دارند و همچنین سلامت و ایمنی غذا و وظایفی که هر یک از دستگاه‌های اجرایی برعهده دارند، با همکاری کارشناسان و خبرگان امنیت غذایی در دستگاه‌های ذی ربط و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور تدوین شده است و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بر اساس وظایف قانونی خود پایش و رصد استقرار سند ملی را از طریق کارگروه تخصصی امنیت غذا و تغذیه و کمیته‌های فنی مربوطه بر عهده دارد.

منبع خبر

اخبار از خبرگزاری های موثق رسمی جمع آوری میشود و ایرانیان نیوز دخل و تصرفی در محتوای خبرها ندارد.